Előfizetői tartalom

Megbénulhat az ország áruellátása

Portfolio
Egyre több probléma derül ki a kormány új csodafegyverével, az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszerrel (EKÁER) kapcsolatban. A Magyar Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ), illetve a Magyar Szállítmányozói és Logisztikai Szolgáltatók Szövetsége (MSZSZ) a rendszer átdolgozását és két hónapos türelmi időt kér a további módosítások életbelépéséig. A rendszer olyan hatalmas többletadminisztrációt eredményez a vállalkozások számára, amely már a szállítási folyamatok zavartalanságát veszélyezteti. Az Európai Uniós partnerek sok esetben megtagadják az EKÁER szám megadását, ami miatt kamionok vesztegelnek a határnál. Az ellentmondásos helyzeteket kívánja korrigálni a két szervezet.

Napról-napra újabb problémák derülnek ki a kormány áfacsalás elleni csodafegyverével kapcsolatban. Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer 2015. január 1-jével működik a gyakorlatban, jelen formában történő bevezetését logisztikai szakmai szervezetek, adótanácsadók mellett a környezetvédők is ellenezték. Az említett csoportok alapvetően jó elgondolásnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés