Előfizetői tartalom

A szomszédaink már fürödni is hozzánk járnak

Portfolio
A határhoz közel eső településeken egyre több szlovák autó figyelhető meg: vásárolni, tankolni, sőt még kikapcsolódni is hozzánk járnak. A bevásárlóturizmusból az önkormányzatok is profitálnak: Balassagyarmaton kétszámjegyű volt a helyi iparűzési adó-bevétel növekedése 2014-ben. Az osztrákokat nem befolyásolta az euróárfolyam, a szlovénok is nálunk tankolnak - a szlovákokhoz hasonlóan.

A gyenge forint hatására ismét megélénkült a bevásárlóturizmus a határokhoz közel eső településeken, főleg Szlovákiából jönnek át vásárolni Magyarországra, míg az osztrák határ mentén kevésbé érzékelhető a forgalom növekedése - derül ki az MTI megyei tudósítóinak körképéből. A szlovákok nálunk szórják az eurójukat Borsod-Abaúj-Zemplén megye határ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés