Előfizetői tartalom

Nagy negatív meglepetés az amerikai kiskerforgalomban (2.)

Portfolio
A várt minimális 0,1%-os csökkenés helyett 0,9%-kal esett decemberben az Egyesült Államokban a kiskereskedelmi forgalom, ami 2014 január óta a legnagyobb egyhavi esésnek számít. A novemberi adatot 0,7%-os növekedésről 0,4%-os emelkedésre módosította lefelé most a kereskedelmi tárca. A részvénypiacokon heves esés indult az adatokra, a dollár is pofont kapott, amelyek a lassuló növekedés és a gyenge árnyomás kettősére utalnak. Utóbbi folyamatok az export- és import árindexek külön adatközléséből olvashatók ki.

Kapcsolódó cikkünk2015.01.14Agyonnyomta az importárakat az olajA részletes adatokat vizsgálva az látszik, hogy az alap kiskereskedelmi forgalmi folyamatokban is hirtelen érdemi lassulás látszik, hiszen az autó- és üzemanyag értékesítések nélkül 0,3%-os forgalomcsökkenés következett be. Csak az üzemanyag értékesítéseket kiszűrve 0,4%-os volt a csökkenés mértéke. Márpedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés