Előfizetői tartalom

Magára talált kicsit az ipar

Portfolio
Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás novemberben 3,3%-kal emelkedett. A növekedés három gyenge hónap után történt, így a friss adat jónak mondható. A szám igazolni látszik, hogy a szektorban továbbra is van növekedési potenciál, még ha a dinamika összességében feltehetően kisebb is lesz, mint amit a nyáron láthattunk.

A 3,3 százalékos havi alapú bővülés értelmezéséhez érdemes felidézni az elmúlt hónapokat. Augusztusban jött az első kellemetlen meglepetés, hogy miközben a szakértő várakozások kifejezetten gyorsulást vetítettek előre, addig 5,7%-os visszaesésről számolt be a KSH. Ehhez képest szeptemberben mindössze 2,7%-os korrekció érkezett, és a számok azt mutatták, hogy (bár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés