Előfizetői tartalom

Itt az NGM meglepetése!

Portfolio
Decemberben 111,9 milliárd forintos hiánnyal zárt a költségvetés. Ezzel az egész évben 825 milliárd forintos deficitet halmozott fel, ami sokkal jobb a legutóbb 1151 milliárd forintra emelt hiányelőirányzatnál. A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye is elismeri, hogy a kormány várakozásaihoz képest is kedvezőbben alakultak a decemberi adatok. Ezek egyelőre az előzetes, pénzforgalmi adatok, azonban ezek alapján is kijelenthetjük: az uniós módszertan szerint számolt GDP-arányos deficit is sokkal jobb lett tavaly, akár a 2,5% is összejöhetett.

Kellemes decemberi hiány A Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtök délután tette közzé a 2014 egészére vonatkozó előzetes államháztartási adatokat. Ezek szerint az államháztartás központi alrendszere 111 milliárdos mínuszt mutatott. Az NGM közleménye szerint ez a kormány várakozásainál is jobb. A korábbi évekkel összehasonlítva ez nem kiugró érték, viszont lényegesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés