Előfizetői tartalom

Itt van Merkel februári budapesti látogatásának menetrendje

Portfolio
A vs.hu megszerezte Angela Merkel német kancellár február másodikára tervezett budapesti látogatásának tervezett programját és azt írja, hogy a német csúcsvezető várhatóan több kritikus ügyet is szóba hoz majd. A mindössze ötórás magyarországi villámlátogatás során Orbán Viktor kormányfőn kívül csak a Mazsihisszel tárgyal, és beszédet mond az Andrássy Egyetemen. A lap úgy tudja, a magyar kormányfő a múlt héten lemondott egy diplomáciai munkaebédet, mert kényes témákkal készültek a diplomaták.

A lap emlékeztet arra, hogy a kormány és személyesen Orbán is sok energiát ölt az utóbbi időszakban a német-magyar kapcsolatok erősítésében, de a vs.hu diplomáciai forrásokból úgy értesült, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint Merkel nemzetközi szinten is fontos, üzenet értékű látogatása ilyen szempontból csalódást okozhat a kormánynak. A német kancellár ugyanis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés