Előfizetői tartalom

Kirobbanó a fogyasztói hangulat Amerikában

Portfolio
Az USA Michigani fogyasztói hangulatindexének novemberi előzetes adatai szerint újabb hét éves csúcsot döntött a mutató: a főindex októberben 89,4 pontot mutat a várt 87,5 ponttal szemben. Októberben a vásárlók kevésbé voltak derűlátóak: akkor 86,9 pontot vett fel a mutató értéke a felülvizsgált adatok szerint. A vártnál kedvezőbb hírekre nem történt érdemi pénz- és tőkepiaci reakció.

Az USA Michigani fogyasztói hangulatindexe 2007 júliusa óta nem látott újabb rekordot döntött: az akkori 90,4 pontos érték után a novemberi előzetes adat 89,4 pont körül alakult, az októberi - szintén rekordnak számító - 86,9-es felülvizsgált érték után. A vártnál kedvezőbb adat meglepő azok után, hogy a Reuters elemzői 87,5-re számítottak.Az alindexek közül a pillanatnyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés