Előfizetői tartalom

Amerika állva hagyta Európát

Portfolio
Miközben Európa még mindig a gazdasági válságból történő kilábalással szenved, az Egyesült Államok egyre közelebb kerül ahhoz, hogy elérje a potenciális gazdasági teljesítményét, illetve a természetes munkanélküliség szintjét. Ahhoz képest, hogy az USA-ból indult ki az elmúlt évek legnagyobb recessziója, ma már alig látszanak rajta a krízis jelei, pedig igen jelentős kiigazításokat hajtottak végre.

Amerika jobban teljesít Az Amerikai Egyesült Államok növekedése 1996-tól egészen 2005-ig meghaladta - a 2000-es évet leszámítva - az Európai Unió jelenlegi tagországainak a bővülési ütemét. A 10 évig tartó trend 2006-ban azonban megtört: a 2006-os évben 0,7, 2007-ben 1,7, 2008-ban 0,7 százalékponttal volt magasabb az európai integráció gazdasági teljesítménye az amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés