Előfizetői tartalom

Németország annyira spórolna, hogy jövőre már új adósságot sem venne fel

Portfolio
A németek költségvetése annyira kiegyensúlyozott lehet jövőre, hogy nem lesz szükség új adósság felhalmozására nettó értelemben az ország működéséhez. A pénzügyminiszter "adósságmentes" költségvetési terveit természetesen rengeteg kritika érte az ellenzék részéről, sokak szerint a német infrastruktúra romlása ugyanúgy növeli majd az adósságukat, csak éppen láthatatlanul.

A parlament alsó házában a német pénzügyminiszter, Wolfgang Schäuble ma arról beszélt, hogy jövőre már nem halmoznának fel új adósságot, sőt ennek normává kell válnia Németország számára. Ez azért lehetséges, mert a tervek szerint jövőre kevesebb kiadása lenne az államháztartásnak, mint amennyi a bevételük lesz. Valójában a németek már idénre is költségvetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés