Előfizetői tartalom

Elmaradtak a várttól a kínai makroadatok

Portfolio
A kínai júliusi kiskereskedelmi forgalom 12,2 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest. Júniusban még 12,4 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom éves összehasonlításban. A kiskereskedelem mellett az ipari termelés is továbbra is dinamikusan nő: 9 százalékkal haladta meg az ipari kibocsátás mértéke a 2013 júliusi szintet. Az állóeszköz beruházások pedig 17 százalékkal bővültek az idei év első hét hónapjában az előző évhez képest. Az első félévben még 17,3 százalékkal nőtt a beruházások szintje Kínában. Az európai pénz- és tőkepiacok nem reagált az eseményekre.

A ma hajnalban közzétett kínai makrogazdasági adatok kis mértékben alulmúlták a várakozásokat. A Reuters által megkérdezett elemzők a kínai kiskereskedelmi forgalom növekedését a tényleges 12,2 százalékhoz képest 12,4 százalékra prognosztizáltak. A szakértők az ipari termelés 9,2 százalékos bővülésre számítottak, a tényleges 9 százalékos éves növekedéssel szemben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés