Előfizetői tartalom

Így jött ki a szép deficitszám (3.)

Portfolio
Közzétette az államháztartás részletes első féléves pénzforgalmi adatait a Nemzetgazdasági Minisztérium. Ezzel megerősítette az előzetes adatokat, miszerint júniusban 132 milliárd forintos deficit jött össze a költségvetésben, ami rendkívül alacsonynak mondható. Az első félévi halmozott hiány 813,7 milliárd forint, ami az egész éves terv 82,6%-a. Ez a teljesülés nem kimagasló, vagyis a költségvetés első féléves helyzete nem indokolja a múlt csütörtöki kiadászárolást. Banai Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetésért felelős államtitkára ezt a tárca online tájékoztatóján el is ismerte. Cáfolta azonban azt a feltételezést, hogy az Európai Bizottság elvárásainak felelne meg ezzel.

Ez történt júniusban Az államháztartás központi alrendszerének hiánya a hatodik hónapban 132 milliárd forint lett. Ez a 2002 óta rendelkezésre álló adataink szerint alacsonynak mondható, 2002-ben volt csak ennél kisebb a hiány.Az első félév a számok fényében A központi költségvetés első hathavi bevétele az előző év azonos időszakához képest mintegy 429 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés