Előfizetői tartalom

Gyűlnek a nevek Juncker noteszában

Portfolio
Legalább húsz tagállam esetében immár eldőltnek tekinthető, hogy kit jelölnek európai uniós biztosnak a leendő Juncker-bizottságba. A Barroso-bizottsághoz képest láthatóan csökkenni fog a liberális biztosok száma, és egyelőre kérdéses az is, sikerül-e hozni a minimálisan egyharmados női "kvótát" az új testületben - írja a BruxInfo.

Várni kell a csapathirdetéssel Azzal, hogy múlt szerdán végül elmaradt az új külpolitikai főképviselő személyének a kiválasztása, alapvetően új pályára terelődött a Juncker-bizottság összeállítása. Addig Brüsszelben sokan arra számítottak, hogy a főképviselői poszt lesz a biztos cövek a csapatban, aminek leverése után minden más funkció sorsa eldőlhet majd....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés