Előfizetői tartalom

Leromlott a hangulat Amerikában

Portfolio
Júliusban 4 havi mélypontra, 81,3 pontra süllyedt a michigani fogyasztói hangulatindex az Egyesült Államokban. A piac 83 pontra számított az előzetes közlés kapcsán. Az előre mutató gazdasági indikátorok indexe is elmaradt a várakozásokhoz képest: 0,3 %-ot mutat havi alapon, a várt 0,5%-kal szemben. A piac nem reagált az eseményekre.

A michigani fogyasztói hangulatindex utoljára márciusban volt hasonló mélyponton, szűkebb tartományt vizsgálva azonban (80-84,1 pontos sáv) tavaly december óta nem mutatott ilyen rossz eredményt. A kutatási vezető a kedvezőtlen GDP adatokkal magyarázza az eredményt, ugyanakkor hozzátette, hogy a fizetések növekedése mérsékelte a hangulatindex csökkenését. A kutatási vezető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés