Előfizetői tartalom

Mi történik az erős német külkereskedelemmel?

Portfolio
Meglepően gyengén teljesített a német külkereskedelem májusban. A szezonálisan igazított export 1,1 százalékkal, az import pedig 3,4 százalékkal esett vissza havi alapon. A rossz eredményekre a lassuló konjunkturális mutatók alapján már számítani lehetett, noha a Reuters konszenzusa mégis teljesen mellélőtt. Megjegyzendő egyébként, hogy a német folyó fizetési mérleg továbbra is masszív többletet mutat.

A vártnál sokkal jobban esett vissza a német export és import májusban, ami abból a szempontból érthető is, hogy az elmúlt hónapokban több gyengülő konjunktúrára utaló adat is napvilágot látott (gondoljunk csak beszerzésimenedzser-indexek romló értékeire). Havi összevetésben az exportértékesítések 1,1 százalékkal estek vissza, míg az import 3,4 százalékkal. Ez pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés