Előfizetői tartalom

Kikerül-e holnap a bóvliból Magyarország?

Portfolio
Holnap teszi közzé értékelését Magyarországról a Fitch. A Portfolio által megkérdezett piaci elemzők szerint holnap "csak" kilátást javít a magyar besoroláson, de nincs messze az sem, hogy kikerüljünk a bóvliból. Egy esetleges felminősítési meglepetésnek sem lenne jelentős, tartós hatása, mert a piac gyakorlatilag beárazta már, hogy előbb-utóbb jön a jobb besorolás.

"A legvalószínűbb, hogy a Fitch pozitívra változtatja a magyar besorolás kilátását, ami alapján a következő, november végi felülvizsgálatkor akár már elképzelhető a felminősítés is" - fogalmazta meg véleményét a Portfolio körkérdése egy elemző, és ez akár a konszenzusos álláspontnak is tekinthető. Az ennél erősebb lépés, vagyis az azonnali felminősítés azért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés