Előfizetői tartalom

Nagyon csúnyán kezdte az évet az USA

Portfolio
Az idei első negyedévben egészen meglepően, 1,0 százalékkal zsugorodott az Egyesült Államok gazdasága évesített negyedéves alapon. Megjegyzendő, hogy recesszióról még nincs szó, hiszen az csak akkor lenne, ha két egymást követő negyedévben is negatív számot látnánk. A befektetők már eleve pesszimisták voltak, mínusz fél százalékot várva, de még mindig alábecsülték a zord tél okozta károkat. Az előzetes számok alapján még 0,1 százalékos GDP-növekedést láttunk, ami akkor heves piaci reakciókat váltott ki. Most viszont a vártnál rosszabb felülvizsgálat már nem hatott érdemben a pénz- és tőkepiacokra.

Az Egyesült Államok gazdasága 1 százalékkal zsugorodott évesített negyedéves alapon, ami a legnagyobb visszaesésnek számít az elmúlt három évben. Az eredmények ugyanakkor már nem teljesen hideg zuhanyként érték a piacot, hiszen egy felülvizsgált közlésről van szó (ezen kívül lesz egy harmadik közlés is még). Az előzetes becslések alapján még azt gondoltuk, hogy 0,1...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés