Előfizetői tartalom

Hét éve nem voltak ilyen jók az amerikai munkapiaci adatok

Portfolio
Váratlanul nagy mértékben, 27 ezer fővel kereken 300 ezer főre esett az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban a múlt héten - közölte a munkaügyi tárca. A heti nagyobb ingadozásokat kisimító négyhetes mozgóátlag 11 ezer 250 fővel 311 ezer 500 főre mérséklődött, amire 2007 augusztusa óta nem volt példa.

Szintén 7 éves mélypontra, 17 ezer fővel 2 millió 630 ezer főre csökkent a tartósan munkanélküli segélyből élők állománya, amely adatok így együtt az amerikai munkaerőpiac egyértelmű erősödését jelzik. Ezt támasztja alá az is, hogy a munkaügyi tárca most nem jelölt meg semmilyen olyan speciális (pl. időjárás, naptárhatási) okot, ami érdemben befolyásolta volna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés