Előfizetői tartalom

Meglepő erőt mutat a japán gazdaság

MTI
|
Portfolio
Az első negyedévben a japán gazdaság (éves alapon) 5,9%-kal bővült. A várakozásoknál gyorsabb növekedés jó hírét beárnyélkolja, hogy az áfa-emelés miatt előrehozott fogyasztás hatása jelentős, ám ideiglenes. A devizapiaci hatás sem egyértelmű: az erősebb adat csökkentheti a további jegybanki stimulus esélyét - nem is ugrott meg a tőzsde a jó adatra.

A japán gazdaság első negyedévi növekedési üteme meghaladja a megelőző majdnem három év azonos időszakának adatait negyedéves összevetésben, elsősorban annak a hatására, hogy meglódult a lakossági kiadás a forgalmi adó április 1-jei emelése előtt. Nem végleges adat szerint a március végével záródott három hónapban 1,5 százalékkal nőtt a japán gazdaság az előző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés