Előfizetői tartalom

Javulni látszik az USA külkereskedelmi helyzete

Portfolio
Márciusban 3,6 százalékra csökkent az Egyesült Államok külkereskedelmi mérlegének a hiánya, vagyis 40,4 milliárd dollárra. Az export ugyanis 2,2 százalékkal egészen 193,9 milliárdig emelkedett, túlhaladva az import bővülését. A februári felülvizsgált számok és a márciusi csökkenés arra utalhat, hogy az első negyedéves amerikai GDP a második becslésben javulni fog.

Az Egyesült Államok külkereskedelmi deficitje 3,6 százalékkal 40,4 milliárd dollárra szűkült, ugyanis az ország gázexportja és repülőeladásai jelentősen emelkedtek - jelentette az USA Kereskedelmi Minisztériuma.A 2,2 százalékos emelkedés az exportban tavaly június óta nem látott szint és ezzel a nominális értéke 193,9 milliárd dollárra emelkedett. Az import ennél kevésbé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés