Előfizetői tartalom

Ismét felturbózzák a közfoglalkoztatást

Portfolio
További források átcsoportosításával a korábban tervezett 140-160 ezer helyett havi átlagban 200 ezer fő közfoglalkoztatását tervezi a kormány. Még több embert foglalkoztatnának teljes munkaidőben, és lehetőség lenne az eddigi határozott időre szóló helyett határozatlan időre szóló közfoglalkoztatásra is - tudta meg a Magyar Nemzet.

Az idei költségvetésben 183,8 milliárd forint szerepel közfoglalkoztatási célokra, közel 4 milliárd forinttal több, mint egy évvel korábban. A lap szerint ez az összeg nagyjából a tavaly ilyenkor jellemző 140-160 ezer fő közfoglalkoztatására lenne elegendő, miközben ennél nagyobb igények mutatkoztak, főleg a hátrányos helyzetű vidékeken. Ezért a kormány határozatában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés