Előfizetői tartalom

Rekordmélységbe taszította a rövid hozamokat az MNB

Portfolio
Az múlt hetinél gyengébb keresleti viszonyokkal szembesült az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) a mai 3 hónapos diszkontkincstárjegyek aukcióján, de ennek ellenére jelentős hozamcsökkenés ment végbe. A 70 milliárd forintnyi forrást ez alkalommal már 2,44 százalékos átlaghozam mellett tudta bevonni az adósságkezelő, ami újabb rekordnak számít. Az erőteljes csökkenés hátterében a Magyar Nemzeti Bank múlt csütörtöki bejelentése áll.

A mai napon a múlt hetinél mérsékeltebb, de még mindig kedvező kereslettel szembesült az Államadósság Kezelő Központ a 3 hónapos diszkontkincstárjegyek aukcióján. Az elmúlt hetek erősnek mondható befektetői érdeklődésének köszönhetően az adósságkezelő folyamatosan a tervei felett vont be forrást. A 200 milliárd közeli benyújtott ajánlatok esetén általában 90 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés