Előfizetői tartalom

Mi lesz, ha felbomlik Ukrajna?

Portfolio
A piacok szempontjából rendkívül negatív forgatókönyv lenne, ha több kelet-ukrajnai régió kiválna, mivel jelentős gazdasági súlyt képviselnek - állapították meg a JP Morgan londoni elemzői. Szerintük a csütörtökre összehívott genfi találkozó hozhatna áttörést az orosz-ukrán válságban, Putyin és Obama legutóbbi beszéde azonban nem épp erre utal.

Az elmúlt napokban tovább nőtt a feszültség Ukrajna és Oroszország között. Kedd reggel már megindultak az ukrán csapatok a keleti határ felé, az orosz szeparatista erők ellen. A JP Morgan elemzői legutóbbi kommentárjukban kiemelik, hogy a legfeszültebb helyzet ebből a szempontból Donbas régiója (Donyeck medence nevéből adódik). A legutóbbi ukrán eseményekről itt olvashatnak:Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés