Előfizetői tartalom

Durva kamatemelések Ukrajnában!

Portfolio
Újabb és újabb kelet-ukrajnai városokból érkezik hír az oroszbarát szeparatisták épületfoglalásairól, amely mögött a nyugati hatalmak hivatalosan is az oroszok szervezkedését gyanítják, de ezt sokadjára is cáfolják az oroszok. Sõt azt hangsúlyozzák, hogy Oroszországnak nem áll érdekében Ukrajna feldarabolása. A ma reggeli ukrán államfõi ultimátum elõtt éjjel eredménytelenül ért véget az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülése és az ultimátum után sem tették le a fegyvert az oroszbarátnak tartott szeparatisták a kelet-ukrajnai városokban. Emiatt újra az ukrán hadsereg bevetésének lehetõségére figyelmeztetett az államfõ, igaz közben a békülékenység jeleként azt is mondta: lehet, hogy megengedik a kelet-ukrán térségekben, hogy a május végi államfõválasztással együtt népszavazást is tartsanak a területek államformájáról, sorsáról. Ma Luxemburgban az EU külügyminiszterei, csütörtökön pedig az orosz, ukrán, amerikai és európai illetékesek Genfben egyeztetnek a válsághelyzetrõl.Fontosabb részletek A kelet-ukrajnai, Donyeck térségi városokban épületfoglalások, erõszakos cselekmények voltak az elmúlt napokban, amelyek oroszbarát csoportokhoz köthetõk Mindkét oldalon vannak halálos áldozatok és több súlyos sérült is Az ukrán elnök hétfõ reggelig adott ultimátumát nem tartották be a szeparatista erõk, így az elnök újra figyelmeztetett az ukrán hadsereg bevetésére Az ukrán válság bõ négy hónapja alatt a hadsereg bevetésével még senki sem fenyegetett Ez lényegében polgárháborús veszélyt jelent, amely láttán vasárnap éjjel eredménytelenül tanácskozott az ENSZ BT rendkívüli ülése Az Egyesült Államok a szankciók negyedik körével fenyegette meg Oroszországot, ha tovább fûti a feszültséget Kelet-Ukrajnában Ez értesülések szerint már Putyin közvetlen körét is elérné Hétfõn az EU külügyminiszterek arról döntenek, hogy életbe léptessék-e a saját szankciós listájuk harmadik körét A globális pénz- és tõkepiacokon idegesség mutatkozik az orosz-ukrán katonai összecsapás növekvõ esélye miatt A rubel gyengült az orosz tõzsde 1% körüli esést mutatott hétfõn Az árstabilitási kockázatokra hivatkozva 3 százalékpontot emelt az ukrán jegybank.

2014. április 15. 08:29 Megosztás Két kamatemelés is volt hétfőn Az ukrán jegybank először hétfő délután emelte az egynapos jegybanki hitelkamatot: 7,5%-ról 14,5%-ra. Mindezt annak érdekében, hogy csillapodjon az ukrán fizetőeszközre, a hrivnyára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés