Előfizetői tartalom

Így szavazunk vasárnap!

Portfolio
Az új választási törvény 2011-es elfogadása óta először szavazunk az új választási rendszer szerint. Megmaradt a vegyes választási rendszer (vagyis többségi és arányos alapon is számolják a parlamenti mandátumokat), de kevesebb hely között osztoznak a pártok és a változások a relatív győztest hozzák helyzeti előnybe. Összegyűjtöttük a legfontosabb, választási rendszert ért módosításokat.

A parlament 2011 decemberében fogadta el az új választási törvényt, ami több helyen alapjaiban írta át a választási rendszert. Emellett a kormánypártok támogatásával módosultak egyes egyéni választókerületek határai. Az új választási törvény alapvetően érintette a mandátumok számát és azok számítási módját is:Kisebb parlament. Az eddigi 386 fős Országgyűlés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés