Előfizetői tartalom

Fél százalékra zuhant az infláció - Erre vajon mit lép az EKB?

Portfolio
A piac nagy meglepetésére márciusban 0,5 százalékra esett vissza az eurózónás infláció a múlt havi 0,7 százalékról - jelentette 11 órakor az Eurostat. A piac 0,6 százalékra számított volna és ezért az euró hirtelen gyengüléssel reagált, amit viszont gyors korrekció követett. A dezinflációt továbbra is a csökkenő energiaárak hajtják. Az Európai Központi Bank tavaly novemberben a nem vártan 0,7 százalékra visszaeső inflációra reagálva kamatot vágott, viszont a most csütörtöki döntésen a piac nem gondolja, hogy újabb jegybanki lépés születne - noha ez a konszenzus még a mai számok előtt született.

Az előzetes statisztikák szerint márciusban 0,5 százalékos lehet a harmonizált fogyasztói kosár éves drágulása, ami 0,2 százalékpontos csökkenést jelent februárhoz képest. A visszaesésre nem számított a piac, és a dolognak különös súlyt ad, hogy csütörtökön kamatdöntést tart az Európai Központi Bank.Kapcsolódó cikkünk2014.03.31Ön hinné, hogy tovább esik az infláció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés