Előfizetői tartalom

Ez az ígérgetés eredménye: brutálisan elszállna a deficit (3.)

Portfolio
A Transparency International Magyarország és a Költségvetési Felelősségi Intézet elkészült a Mit választunk? projekt kutatásával, melyet csütörtökön mutattak be Budapesten. Az elemzés fő üzenete, hogy mindegyik ellenzéki program egy minimális, ideiglenes növekedési többletért cserébe lényegében feláldozná a hosszú távú lehetőségeket. Az egyes pártok ígéreteinek megvalósulása esetén durván elszállna a költségvetés hiánya és az államadósság is növekedne. Romhányi Balázs, a KFIB ügyvezetője a programok hatásának bemutatásakor kiemelte: ezek a programok nem megvalósíthatók.

A KFIB és a TI a Mit választunk? projekt keretében megvizsgálta a parlamenti pártok választási programjait. Kiszámolták, hogy egy-egy program, illetve választási ígéret mennyibe kerülne az adófizetőknek és milyen hatással lenne a magyar gazdaságra és költségvetésre. Az elemzésből az is kiderül, hogy a jelenlegi kormánypártok nem tették közzé választási programjukat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés