Előfizetői tartalom

2013-ban nem tudott növekedni Európa

Portfolio
Negyedéves alapon 0,3 százalékkal bővült az euróövezet, míg az Európai Unió 0,4 százalékkal - derült ki az Eurostat 2013. negyedik negyedévére vonatkozó felülvizsgált adataiból. A számok nem jelentenek eltérést az előzetes eredményekhez képest, így piaci reakciót sem látunk. 2013 egészét nézve az eurózóna átlagos növekedése -0,5 százalék volt.

A harmadik negyedéves 0,1 százalékot követen a most látott 0,3 százalékos teljesítménnyel tehát az eurózóna végleg elrugaszkodott a recessziótól. Így pedig a bázishatás miatt már +0,5 százalékot mutat az éves GDP-változás is, ami a harmadik negyedévben még igencsak rondán -0,4 százalékon állt.Az Európai Unió 28 tagországának összteljesítménye egyébként mind...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés