Előfizetői tartalom

Lassulást jelez a magyar feldolgozóipar (2.)

Portfolio
Lassulást mutatott a magyar feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index februárban. Szezonálisan kiigazított értéke 54,3 pont volt az MLBKT friss adatai szerint, 3,5 százalékponttal alacsonyabb, mint januárban, de továbbra is a konjunktúrát jelző, 50 pont feletti tartományban van. Az előzetes adatok szerint februárban az eurózóna feldolgozóipara is lassult. Frissítés: a cseh és lengyel index nem csökkent.

Az elmúlt tizenkét hónapban csak kétszer volt 50 pont alatt a magyar feldolgozóipari index (bmi). A januári kiugró érték után a mostani adat 3,5 százalékpontos lassulást jelent, ugyanakkor ugyanebben az időszakban az előzetes adatok szerint az eurózóna feldolgozóipara is lassult (54 pontról 53 pontra esett vissza a bmi).Különösen jól kivehető a német feldolgozóiparral való...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés