FONTOS Itt az MNB kamatdöntése
 
Előfizetői tartalom

Kitört az optimizmus a feldolgozóiparban

Portfolio
Igen kedvező folyamatoknak zajlottak le az elmúlt negyedév során a magyar feldolgozóiparban - áll a Kopint-Tárki friss felmérésében. Szinte az összes, a jelenlegi helyzetet és a kilátásokat mérő konjunktúra-indikátor jelentősen emelkedett az őszi állapotokhoz képest. A határozott optimizmus mellett ugyanakkor néhány mutatón a vállalatvezetők óvatossága bújik meg.

A termelési és értékesítési mutatók emelkedő tendenciát jeleznek, és a kapacitáskihasználtság kihasználtság is 70% körül mozog, ám a rendelésállomány és a foglalkoztatási kilátások nem javultak érdemben. Rendkívül kedvező azonban, hogy a belföldi piac élénkülni látszik, ez azonban aszimmetrikus: míg az élelmiszeripar és járműipar továbbra is "húzza" az egész...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés