Előfizetői tartalom

Hol van itt a sikersztori? (2.)

Portfolio
Decemberben az ipari termelés volumene - a szezonálisan igazított adatok alapján - 1,9 százalékkal maradt el a novemberi szinttől. Előzetesen arra lehetett számítani, hogy a nagy év végi leállások jelentős visszaesést hoznak, különösen azért, mert az ipari szerkezetátalakulás miatt a járműgyártásnak egyre nagyobb a súlya a szektorban. Ehhez a várakozáshoz képest tulajdonképpen nem volt óriási a visszaesés, de a képet azért árnyalja.

2013 decemberében az ipari kibocsátás 6,8%-kal, a munkanaphatástól megtisztított index 4,4%-kal nőtt az előző évhez viszonyítva. Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari termelési index decemberben 1,9%-kal csökkent - jelentette a KSH. Az alábbi (részben a Portfolio.hu számítását mutató) ábra jelzi, hogy az év utolsó negyedéve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés