Előfizetői tartalom

Irgalmatlan pénzt szórnánk ki bármi áron

Portfolio
Kezd kirajzolódni, hogy mi történt a beragadt uniós pénzeinkkel az év végi nagy rohanásban - számol be összefoglaló írásában az Index. Nagy vonalakban az egész problémát eltoltuk idénre. Így viszont bárki is nyerjen áprilisban, elég nagy bajban lesz, mert több pénzt kéne értelmes célokra kiszórnia, mint amennyit tavaly nem sikerült. Pedig a tavalyi év volt eddig a rekord, olyan szinten lapátoltuk ki az uniós támogatásokat, mint még soha, augusztustól a heti 50 milliárd forint elutalása átlagosnak számított. Legalább a választásokig Orbán Viktor személyesen dönthet az utolsó uniós forintról is, kiiktatták ugyanis a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget, és a Miniszterelnökség vette magához a pályázati rendszer irányítását.

Megvan, hogy pontosan hogyan sikerült megúsznunk 1000-1200 milliárd forintnyi uniós pénz elvesztését tavaly év végén. A probléma az volt, hogy komoly késésben voltunk a támogatások kiosztásával. Év végére pedig krízishelyzetbe került a kormány épp a választási év előtt, azokat az uniós pénzeket ugyanis véglegesen visszavonja az EU, amiket 3 évnél régebben kapott meg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés