Előfizetői tartalom

Újból gyenge volt az érdeklődés a diszkontkincstárjegyek iránt

Portfolio
A továbbra is fennálló forintpiaci nyomás közepette ismét gyenge kereslettel szembesült az Államadósság Kezelő Központ a mai 6 hetes diszkontkincstárjegy-aukción. A tervezett 50 milliárd forint helyett csak 40 milliárdot sikerült bevonni 3,27 százalékos átlaghozamon, ami meredek emelkedést jelent a múlt héthez képest.

A turbulens piaci hangulat nemcsak a forint piacát érinti, hanem az állampapírpiacra is negatívan hat és ezek fényében annyira talán nem is meglepő, hogy gyenge kereslettel szembesült az ÁKK a mai 6 hetes DKJ-aukción. Az elsődleges kereskedők pusztán 56,5 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, ami alig haladja meg az ÁKK által meghirdetett 50 milliárdos keretet. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés