Előfizetői tartalom

Akár Ukrajna kettészakadására is fel kell készülni

Portfolio
Az Index kormányzati forrásból származó információi szerint csütörtökön az úgynevezett operatív törzs ülésén - amely létrehozására szerda este szólította fel a kormányfő Pintér Sándor belügyminisztert az ukrán válság súlyosbodása miatt - elhangzott: a kormánynak készülnie kell arra is, hogy Ukrajna kettészakad - tudósít laptársunk. Közben Martonyi János az InfoRádiónak azt nyilatkozta: Magyarországnak a legrosszabbra is fel kell készülnie.

Ha ez megtörténik, abban az esetben várhatóan menekültáradat indul Magyarországra, és feltehetően a miénk valamivel hosszabb, illetve sokkal hosszabb közös határszakasszal rendelkező Szlovákiába és Lengyelországba is. Az operatív törzs ülésén elhangzott: szükség esetén akár 170 000 menekült befogadását is meg lehet oldani (Ukrajna mintegy 48 millió lakosú, csak a magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés