Előfizetői tartalom

Lendületesen költekeznek az amerikaiak (2.)

Portfolio
A várttal nagyjából összhangban havi alapon 0,5%-kal nőttek novemberben a személyes kiadások az Egyesült Államokban, ami inflációval kiigazítva (szintén 0,5%-os növekedés) másfél éve a legdinamikusabbnak számít - közölte ma a Kereskedelmi Minisztérium. A viszonylag gyors bővülés a személyes kiadásokban a lakossági fogyasztás dinamikusságát jelzi, ami a gazdaság erejét tükrözi, így feltehetően a negyedik negyedévi GDP is dinamikus növekedést mutat majd.

Októberben a felülvizsgált adatok szerint 0,4%-os volt a személyes kiadások havi növekedési üteme, és ezt követte novemberben a 0,5%-os adat, ami egyébként öt hónapja a leggyorsabb bővülési ütemnek számít. Egyúttal pedig abba az irányba mutat, hogy a lakossági fogyasztás tovább gyorsulhatott a negyedik negyedévben, ami a harmadik negyedévi GDP-adat szerint 2%-os éves bővülést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés