Előfizetői tartalom

Lefelezte jövő évi inflációs előrejelzését az MNB (2.)

Portfolio
A szeptemberben előrevetített 2,4%-ról 1,3%-ra vágta a ma közzétett friss előrejelzésében a jövő évi átlagos fogyasztói árdrágulás ütemét a Magyar Nemzeti Bank szakértői stábja. Ez bizonyára szorosan összefügg az időközben bejelentett, novembertől megvalósult második rezsicsökkentési körrel. 2015-re azonban 2,8%-ig visszagyorsuló inflációt vetítenek előre, igaz fontos, hogy ebben még nem vették figyelembe a csak a múlt hét végén jelzett, egyelőre bizonytalan tartalmú harmadik rezsicsökkentési kört.

Az MNB-stáb szeptemberben hasonlóan most is 2,1%-os jövő évi GDP-növekedéssel számol és új előrejelzésként azzal kalkulál, hogy ez 2015-re 2,4%-osra gyorsulhat.Amint a várható inflációs pályát szemléltető legyezőábrán látható, a stáb azzal számol az alappályában, hogy jövő év elején az éves infláció 0,5% körül éri el lokális mélypontját, majd év közepére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés