Előfizetői tartalom

Enyhe emelkedést mutat a német infláció

Portfolio
Novemberben 1,6 százalékot mutat az európai összehasonlíthatóság érdekében harmonizált fogyasztói árindex (HICP) az előző év azonos időszakához képest. Ezzel pedig 0,4 százalékpontos emelkedést látunk az előző hónaphoz képest Németországban, ugyanakkor ez nem számít meglepetésnek az előzetes adatok alapján kialakított várakozások fényében.

A legfrissebb novemberre vonatkozó inflációs adatközlés szerint 1,6 százalékra emelkedett az éves HICP infláció, míg 1,3 százalékra a CPI. A havi változás mind a két mérőszám esetében 0,2 százalékos változást mutat, ugyanakkor ezen eredmények nem számítanak meglepetésnek az előzetes adatok alapján kialakított várakozások fényében. Üdvözlendőnek nevezhető az inflációs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés