Előfizetői tartalom

Decemberben készül valamire a kormány?

Portfolio
Az államháztartás központi alrendszerének 2013. november havi többlete 11,3 milliárd forint volt - közölte az előzetes adatot a Nemzetgazdasági Minisztérium. A tárca tájékoztatása szerint a november végi pénzforgalmi adatok megfelelnek a kormány várakozásainak, igaz azokat továbbra sem ismerjük. Novemberben beérkezett a frekvenciahasznosítási bevétel. Ha a hivatalos éves előirányzatnak hiszünk, akkor decemberben 250 milliárdos hiány jöhet össze. Ehhez azonban az kellene, hogy elszaladjanak a kiadások a rendszerint többletet produkáló utolsó hónapban.

Így jött ki a novemberi többlet A korábbi évekkel összevetve szokatlannak mondható a novemberi többlet a költségvetésben. 2002-ig visszatekintve eddig csak egyszer volt korábban szufficites a büdzsé, 2011-ben 79,9 milliárd volt a többlet. Az államháztartás központi alrendszerén belül a központi költségvetés 195,5 milliárd forintos szufficittel, a társadalombiztosítás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés