Előfizetői tartalom

Végre emelkedik az eurózónás infláció és csökken a munkanélküliség

Portfolio
Novemberben az éves infláció 0,2 százalékponttal 0,9 százalékig emelkedett az eurózónában, míg a munkanélküliségi ráta 0,1 százalékponttal 12,1 százalékra süllyedt októberben - derült ki az Eurostat előzetes adatközléséből. Örömünnepre ugyanakkor nincs okunk, ugyanis az USA munkaerőpiacához képest sehol sincs Európa, a munkanélküli fiatalok aránya pedig szó szerint elképesztő.

Októberben meglepetésszerűen 0,7 százalékig esett vissza az infláció, ami akkor az Európai Központi Bank 25 bázispontos vágását hozta el, az alábecsült dezinflációs nyomásra való reakció jegyében. A fogyasztói árindex ugyanakkor a novemberi előzetes adatok szerint fordulatot mutat és 0,9 százalékra gyorsult a drágulás.Az aggregált infláció szám főbb komponenseit vizsgálva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés