Előfizetői tartalom

Végre emelkedést látunk a német inflációban

Portfolio
Novemberben fontos fordulatnak tekinthető emelkedést láttunk a német fogyasztói árindex alakulásában. Az előzetes becslés szerint az éves drágulás 1,3 százalékos volt a korábbi 1,2 százalékot követően, míg a harmonizált mutató 1,6 százalékot mutat. A havi alapon nézett index mind a két esetben 0,2 százalékos és ezen mutatók mind felülmúlták az inflációra vonatkozó piaci konszenzusokat.

A német inflációs várakozások 18 havi csúcsra repültek, miután a mai napon közölték az (egyes tartományokban felmért) előzetes inflációs mutatót. Az ugyanis a várakozásokat érdemben felülmúló drágulást mutat novemberben. A fogyasztói árindex (CPI) 1,3 százalékos éves éves összevetésben az előző havi 1,2 százalékot követően. Korábban folyamatosan esést láttunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés