Előfizetői tartalom

Orbán Gábor: az EU miatt lesz új adósságszabály

Portfolio
Folyamatban van az adósságszabály átírása, de nem a hazai makrofolyamatok miatt van erre szükség - nyilatkozta a Napi Gazdaságnak Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügypolitikáért felelős államtitkára. A közelmúltban felmerült, IMF-tizednek nevezett vagyonadót szerinte Magyarországnak egyáltalán nem kell figyelembe vennie.

A friss harmadik negyedéves növekedési adatot Orbán Gábor a lapnak úgy kommentálta, hogy indokolt egyfelől az optimizmus. Elmondása szerint a kormány előrejelzésében a kedvezőbb forgatókönyv jött be, a 0,7-1%-os sáv felső határához lesz közelebb a 2013-as GDP-növekedés. Egy későbbi kérdésre megerősítette: a kormány az idei utolsó negyedévben 2,5%-os növekedést vár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés