Előfizetői tartalom

Ha eurónk lenne, nem volna devizahiteles problémánk

Portfolio
Pár éve még a gazdaságpolitikai diskurzus középpontjában állt Magyarországon az euró bevezetése, ez a kormányváltást és a szuverén adósságválságot követően meglehetősen háttérbe szorult. Ezért mi úgy gondoltuk, hogy megkérdezzük Oszkó Péter korábbi pénzügyminisztert, a PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő elnök-vezérigazgatóját és Duronelly Pétert, a Budapest Alapkezelő (GE Capital) befektetési igazgatóját arról, hogy releváns-e még az euró bevezetése számunkra.

Duronelly: "még az sem kizárt , hogy az EU-ból való kilépést lebegtetik meg..." Belátható időn belül ez Magyarországon nem lesz téma, hiszen ne felejtsük el, hogy a jelenlegi magyar politika az inkább távolodni szeretne az Európai Uniótól mint közeledni. Nos, az eurózóna az EU-n belül egy még szorosabb együttműködés és ez politikai oldalról egyáltalán nem látszik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés