Előfizetői tartalom

A gyerekeinknek is hagyunk a kihívásokból

Kovács Krisztina
Hosszú utat kell még bejárnunk, hogy azt mondhassuk, teljesítettük a küldetésünket az eurózónában - nyilatkozta a Portfolio.hu-nak Székely István, az Európai Bizottság igazgatója. A szakértő szerint bár a megszorítások hatásai lassan eltűnnek, az egyes országok magas eladósodottsága okozhat átmeneti turbulenciákat a piacokon. Csak úgy kerülhetjük el az újabb válságot, ha éberek vagyunk, és kritikus szemmel követünk minden új fejleményt a pénzügyi szektorban - véli Székely. A legnagyobb kérdés, hogy mikor és hogyan fogják vissza a világban a jegybanki stimulust, és ennek milyen hatása lesz a fejlett világra, illetve a feltörekvő és fejlődő piacokra. Székely István Pál, az Európai Bizottság igazgatója az október 17-én megrendezésre kerülő Budapesti Gazdasági Fórumnak is előadója lesz.

Portfolio.hu: Henry Paulson, az Egyesült Államok korábbi pénzügyminisztere nemrégiben új pénzügyi válságról beszélt. Ön szerint reális ez a veszély? Székely István Pál: Igen, így gondolom. És minél inkább azt hiszik a döntéshozók és a felügyeletek, hogy legközelebb másként lesz, annál nagyobb a veszély. Az extra profitok keresése, mint központi motívum, mindig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés