Előfizetői tartalom

Egy nappal korábban ülésezik az EKB

Portfolio
A szokásostól eltérően, ezen a héten nem csütörtökön, hanem ma tartja soron következő kamatmeghatározó ülését az Európai Központi Bank kormányzótanácsa. Újabb likviditásfokozó intézkedésre nem számítanak az elemzők, Mario Draghi szavaira azonban ezúttal is érdemes figyelni. A döntést háromnegyed kettőkor ismerteti a bank, a sajtótájékoztató pedig fél háromkor veszi kezdetét.

Október 3. Németországban nemzeti ünnep (Újraegyesítés napja), ezért ezen a héten nem a szokásos csütörtöki időpontban ül össze az EKB kormányzótanácsa, hanem ma. A helyszín sem Frankfurt lesz, bár ez ettől független, évente ugyanis két olyan alkalom van, amikor valamikor eurózónás ország fővárosában tartják az ülést. A mai eseménynek Párizs ad otthont. Elemzők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés