Előfizetői tartalom

Kocziszky: A gazdaságnak további élénkítés kell

Portfolio
A Wall Street Journalnak adott interjút a monetáris tanács tagja. Kocziszky György szerint - a gazdaságnak további élénkítésre van szüksége, - az alacsony infláció teret nyit további kamatvágásoknak, - a jegybank az inflációs célra tekintettel működik, de figyelembe kell vennie a GDP-t és a foglalkoztatottságot, - a gazdasági fellendülés jelei látszódnak, - a 2%-os GDP-bővülés fenntartható módon elérhető, - külső sokkok változtatásra kényszeríthetik a monetáris politikát, - de amúgy az MNB további élénkítést hajt végre.

A jegybank a rekord alacsony irányadó kamat mellett további eszközökkel is fokozza a gyenge gazdasági teljesítmény élénkítését, nyilatkozta Kocziszky György a Wall Street Journalnak. A monetáris tanács tagja amerikai mintára hivatkozva mondta, hogy amíg gyenge az inflációs nyomás, addig a jegybank nagyobb súlyt helyezhet a növekedési és foglalkoztatási szempontokra. Kocziszky...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés