Előfizetői tartalom

Az első pánikon már túlvagyunk

Portfolio
A Fed ultralaza monetáris politikájának visszavonása megfordítja az eddigi tőkeáramlás irányát: a fejlődő piacokról a fejlett piacok felé indul a pénz - vázolta a közelgő amerikai jegybanki bejelentés hosszú távú következményét Pápa Levente, az OTP Bank deviza- és kamatpiaci stratéga. A folyamat már el is indult, így az első pánikon már túlvagyunk, és innen egyirányú utcában megyünk a szakértő várakozása szerint. Pápa Levente az OTP Bank által támogatott Portfolio.hu befektetői klubján fejtette ki véleményét.

Középtávon mindenképpen elmondható, hogy az amerikai gazdaságnak nem lesz szüksége ultralaza monetáris politikára. De az, hogy ezt most szeptemberben kezdik el elindítani vagy pedig decemberben kezdik el elindítani, ez nagyon politikafüggő. Azt lehet mondani, hogy rövidtávon a makrogazdasági folyamatok egyik irányba sem befolyásolják a kérdést. Egy ilyen monetáris stimulus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés