Előfizetői tartalom

Jól néz ki a német feldolgozóipar

Portfolio
A német feldolgozóipar tovább javult augusztusban - derült ki a Markit augusztusi adatközléséből. Az előző havi 50,7 pontos szintről 51,8 pontig növekedett a feldolgozóipari beszerzési menedzser index - a Markit végleges eredményei szerint. Ez ugyanakkor hajszálnyival elmarad az előzetes eredmények alapján kialakított piaci várakozásoktól (52,0), bár ennek piacmozgató hatása nem várható.

Egészen pontosan két éve nem volt bővül ilyen gyors ütemben a német feldolgozóipar az augusztusi számok szerint. Ehhez mind a belföldi mind a külföldi kereslet kedvező változása is hozzájárult.A feldolgozóipari index 51,8 pontra emelkedett, ami több mint 1 pontos javulást jelent az ország gazdaságának egyötödét kitevő szektorban. Az augusztusi adat már a második a sorban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés