Előfizetői tartalom

Ismét recesszió felé tart Franciaország?

Portfolio
Könnyen lehet, hogy ismét lassulni fog a francia gazdaság, a beszerzési menedzser indexek ugyanis alulmúlták az elemzők várakozásait. A feldolgozóipari index 49,7 ponton stagnált, a szolgáltatói index viszont 48,6 pontról 47,7 pontra csökkent, de csökkent a kompozit mutató értéke is. A kompozit index esetében a 47,9 pontos érték kéthavi mélypontnak számít.

Míg Kínából kedvező, addig Franciaországból kedvezőtlen feldolgozóipari adatok érkeztek. A feldolgozóipari beszerzési menedzser index a várt emelkedés helyett 49,7 ponton stagnált, de még rosszabb hír, hogy a szolgáltatói és a kompozit indexek egyaránt csökkenést jeleztek. Előbbi 48,6 pontról 47,7 pontra, utóbbi 49,1 pontról 47,9 pontra esett, és ez a kompozit index esetében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés