Előfizetői tartalom

Apadnak az ipari megrendelések (2.)

Portfolio
2013 júniusában az ipari termelés 0,6%-kal maradt el az egy évvel korábbitól. A feldolgozóipar három legnagyobb súlyú alága közül csak a járműgyártásban regisztrált növekedést a KSH, ellenben a híradás-technikai berendezések és az elektronikus fogyasztási cikkek, valamint az élelmiszerek iránti kereslet visszaesése folytatódott.

A részletes adatokból kiderül, hogy a megrendelések apadása tovább folytatódott, ami figyelmeztető a növekedési kilátások szempontjából. 2013 júniusában a megfigyelt feldolgozóipari ágazatok összes új rendelése 5,5%-kal csökkent. Az új exportrendelések 7,0%-kal visszaestek, míg az új belföldi rendelések 5,0%-kal nőttek.Ugyanakkor az összes rendelésállomány még így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés