Előfizetői tartalom

Régen látott mélyponton Magyarország nemzetközi tartalékai (2.)

Portfolio
Júliusban egy hónap alatt 595 millió euróval 33,734 milliárd euróra estek Magyarország nemzetközi tartalékai, ami 2011 januárja óta a legalacsonyabb szintet jelenti - közölte az előzetes adatot ma reggel a Magyar Nemzeti Bank. A tartalékok sorozatban harmadik egymást követő hónapban csökkentek júliusban, augusztusban pedig minden bizonnyal esni fognak, hiszen a közelmúltbeli bejelentéseknek megfelelően az állam és az MNB is "végtörleszti" a Nemzetközi Valutaalap felé a fennálló teljes hiteltartozását.

Kapcsolódó cikkünk2013.07.29Az MNB is előtörleszt, 80%-ra esik az államadósság ráta2013.07.29Két héten belül "végtörleszt" az IMF felé Magyarország (2.)Amint a kormányzati bejelentések kapcsán megírtuk: az államnál még mintegy 2,2 milliárd eurónyi, az MNB-nél pedig kb. 790 millió eurónyi törlesztési kötelezettség áll fenn az IMF irányába és ezek augusztusi egyösszegű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés