Előfizetői tartalom

Idő kell még a Fednek, hogy döntsön

Portfolio
James Bullard a Fed egyik felsővezetője úgy nyilatkozott pénteken a Reutersnek, hogy az amerikai inflációt tartósan cél alatt látja, ugyanakkor kedvező fejleménynek tekinti a munkanélküliség vártnál jobb csökkenését. Véleménye szerint az amerikai gazdaság javulása egyelőre csak közepesnek nevezhető, további támogatásra lehet szükség. Így pedig a kedvező munkaerőpiaci adatok ellenére, és főleg az alacsony inflációra hivatkozva, elhalasztaná az eszközvásárlás lassításának ("tapering") a megkezdését. Legközelebb szeptemberben kerül sor döntésre.

"Én optimista voltam az utóbbi időkben az amerikai növekedéssel kapcsolatban, ugyanakkor be kell látni, hogy az utóbbi három negyedévben az átlagos növekedés pusztán 1 százalék volt" - mondta James Bullard a Reutersnek adott interjújában. Állítása szerint az év második felében gyorsabb növekedést kell látniuk ahhoz, hogy biztosan állíthassák, hogy a terveik szerint javul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés